De Hoop beloont topprestaties met Hart voor Pluimvee-trofee

28-9-2018  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Over De Hoop

De Hoop introduceert de Hart voor Pluimvee - trofee.
De trofee is een beloning voor de pluimveehouder die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd en daarmee andere pluimveehouders inspireert.

Het is een kwestie van tijd dat bij reguliere vleeskuikens een voederconversie (1.500 gram) van onder 1.0 een feit is. De technische resultaten in de pluimveehouderij gaan nog elk jaar vooruit. Wat in de praktijk haalbaar is, blijkt als in een ronde waarin alles klopt topresultaten worden geboekt. Of beter nog: als een pluimveehouder in een aantal ronden achtereen zo’n topprestatie boekt. Zo’n topprestatie inspireert andere pluimveehouders om naartoe te werken. Of juist om te overtreffen.

Rendement en draagvlak
Goede technische resultaten vormen de basis voor een bovengemiddeld rendement. Dit is een drijfveer om het elke ronde beter te doen. Goede technische resultaten demonstreren ook waartoe u als pluimveehouder anno 2018 in staat bent. Een lage voederconversie resulteert in een gunstige CO₂-footprint. Door de stallen droog te houden, werkt u aan gezondheid en welzijn van uw dieren. Minimaal medicijngebruik en een lage VZL-score laten zien dat u daarin slaagt.

Inspiratie voor collega’s
Voor goede resultaten zijn goed uitgangsmateriaal, goede huisvesting, goed voer én uw vakmanschap nodig. Voor topresultaten komt daar nog wat extra’s bij kijken: hart voor pluimvee. Daarom introduceren we voor pluimveehouders die uitzonderlijke resultaten boeken de Hart voor Pluimvee-trofee. Deze trofee reiken we uit aan pluimveehouders die een aansprekende topprestatie hebben geboekt en daarmee een inspiratie zijn voor andere pluimveehouders. De eerste Hart voor Pluimvee - trofee reiken we dit najaar uit.