Johan Klein Gotink al 40 jaar een drijvende kracht achter goede voerkwaliteit

21-3-2020  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Over De Hoop

Afgelopen zomer vierde Johan Klein Gotink zijn veertigjarig jubileum bij De Hoop. “Ik ben rechtstreeks van school hier begonnen en ben niet meer weggegaan”, blikt hij terug. Hij vertelt over de enorme veranderingen die hij in vier decennia meemaakte.

“Ik kwam via de vacature ‘molenaar/perser’ bij De Hoop terecht”, vertelt de inmiddels 60 jaar oude Johan Klein Gotink uit Hengelo (Gelderland). “Dat was in de tijd dat er nog veel handmatig gebeurde, zoals het afwegen van de grondstoffen. Tegenwoordig is het hele proces computergestuurd. Mijn functie heet nu dan ook proces operator.” Samen met zeven collega’s, aangevuld met een aantal oproepkrachten, is hij verantwoordelijk voor het productieproces in de voerfabriek in Zelhem.

Van allround naar pluimveespecialist
De afgelopen vier decennia maakte Klein Gotink de nodige veranderingen mee. “Toen ik begon, produceerden we in hier in Zelhem vooral runderbrok en varkensvoer. Een deel nog als zakgoed. De laatste ruim tien jaar zijn we gespecialiseerd en maken we alleen nog pluimveevoer”, vertelt hij. Tussendoor is de fabriek verschillende keren onder handen genomen en gemoderniseerd.

Lees hier het volledige artikel verder in de Hart voor Pluimvee