Soepele verbouwing mede dankzij u

1-3-2017  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Over De Hoop

Afgelopen najaar hebben we onze fabriek in Zelhem met onder andere de installatie van een extra hamermolen stevig onder handen gehad. Dankzij een minutieus draaiboek lag de productie slechts twee dagen stil. Behalve het verzoek eerder te bestellen is dit aan meeste afnemers voorbij gegaan. “En zo hoort het ook”, zegt bedrijfsleider Henri Brethouwer die de uitbreiding co√∂rdineerde.

“De grootste aanwinst is de plaatsing van een extra hamermolen”, wijst Henri Brethouwer op het gevaarte met een imposante elektromotor. “De hamermolens zijn het kloppend hart van een mengvoerbedrijf. Bijna alle voer dat de fabriek verlaat, is door een van deze molens geweest. Bij de verbouwing en de verplaatsing moesten we de hamermolen stil zetten. En dat wilden we zo kort mogelijk laten duren.”

Geolied proces
Waar voor de verplaatsing en installatie van een nieuwe hamermolen normaalgesproken een montagetijd van 100 uur staat, lukte het om het in twee dagen te realiseren. Dit betekende niet alleen een heel strak draaiboek, maar ook werken in ploegendienst en de klok rond aan de slag. “Het is precies volgens schema gegaan”, vertelt Brethouwer. “Op maandagmorgen om 06.00 uur was de verbouwing gereed en kon de ochtendploeg weer gewoon aan de slag om voer te produceren.”

Leveringszekerheid
De extra hamermolen biedt extra capaciteit, maar de grootste winst is volgens Brethouwer dat de leveringsbetrouwbaarheid verder is toegenomen. Tegelijk met de plaatsing van de nieuwe hamermolen is het stellingenmagazijn volledig vernieuwd. “Hier slaan we verpakte grondstoffen op zoals mineralen, vitaminen enzovoort. Het nieuwe magazijn is ruimer van opzet en daardoor toegankelijke en heeft meer capaciteit.”

Medewerking relaties
Brethouwer kijkt met een goed gevoel terug op de hele verbouwing. “Mede dankzij de medewerking van onze relaties. Doordat zij in het voortraject ruimere besteltijden hebben aangehouden konden we bufferen. De bereidwilligheid om mee te werken was heel groot en dat maakte het voor ons een stuk makkelijker.”