Ras-specifieke Foktoomvoeders

De Hoop heeft speciale voerprogramma’s voor Ross, Cobb of Hubbard ouderdieren. Elk ras heeft zijn eigen specifieke eisen ten aanzien van energie, verteerbare aminozuren, vitamines en sporenelementen. De samenstelling van de voeders in de foktoomlijnen is afgestemd op de behoefte van het specifieke ras gedurende de ronde. Met als resultaat: dieren die zich goed ontwikkelen, in goede conditie blijven en tot het einde van de ronde uitstekende legprestaties met hoge bevruchtings- en uitkomstpercentages leveren.

  • Afgestemd op de nutriënten behoefte van hennen en hanen
  • Goede structuur stimuleert darmgezondheid
  • Betrouwbare constante productie van broedeieren
  • Hoge bevruchting en vitale eendagskuikens
  • Lage voerkosten per broedei

Voerprogramma per ras (Ross, Cobb, Hubbard)

U kunt binnen het foktoomprogramma kiezen tussen rasspecifieke voeders. De foktoomprogramma’s hebben naast pre-leg foktoommeel, foktoommeel 1 en 2 en hanenmeel een foktoommeel Start. De Plus-lijn heeft daarnaast een apart Foktoommeel Finish voor vleeskuikenmoederdieren >50 weken.

 

  • Ross Foktoomvoeders

Het Ross moederdier is een toonaangevend vleestypisch moederdier voor de productie van reguliere vleeskuikens. Het combineert zijn vleestypische eigenschappen (veel borstfilet en weinig vet) met een hoog legpercentage.  De Ross foktoomvoeders sluiten hierbij aan door de nutriënten nauwkeurig af te stemmen op de behoeften voor eiproductie, groei en onderhoud in de verschillende fasen van de legperiode. Speciale aandacht in de voeders is er voor bevruchting, het verenkleed, de huidconditie en stressvermindering. Dit alles resulteert in hoge broedeiproductie gecombineerd met een laag voerverbruik en een uitstekende kwaliteit van de eendagskuikens.

  • Foktoommeel Ross Plus

Hoog geconcentreerd foktoomvoer voor Ross moederdieren. Het zorgt voor een hoge broedeiproduktie bij een laag voerverbruik.
  • Foktoommeel Ross Comfort

De concentratie van het foktoommeel Ross Comfort is zodanig dat er wat meer van gevoerd kan worden dan van het Foktoomeel Ross Plus. Het wordt met name toegepast in de startfase tot een leeftijd van ca 27/28 weken. Door de grotere voerhoeveelheid en wat de fijnere structuur hebben de dieren in deze fase, als de voeropname nog beperkt is, duidelijk langer de beschikking over voer. Hierdoor vermindert het stress-niveau van de dieren aanzienlijk, leidend tot minder uitval en minder huid- en verenkleedbeschadigingen.

  • Foktoomvoeders Hubbard

Het Hubbard moederdier kenmerkt zich door een veel relatief laag lichaamsgewicht en dichte bevedering en produceert broedeieren voor het langzaam groeiende segment. Het lijkt qua lichaamsgewicht wat meer op een bruine leghen dan op een vleestypisch moederdier, zoals Ross en Cobb. Het legpercentage en de legpersistentie liggen duidelijk op een hogere niveau, de voeropname is duidelijk lager. Vanwege de gewijzigde verhouding tussen productie, onderhoud en groei tov de reguliere moederdieren bevatten de Hubbard voeders een specifieke energie-verteerbare aminozuurverhouding die past bij deze dieren. In de startfase is extra aandacht voor stimulering van de voeropname en het eigewicht. Samen met de essentiële nutriënten voor bevruchting, verenkleed, huidconditie en stressvermindering, zorgen de Hubbard Foktoomvoeders voor broedeieren van hoge kwaliteit bij een zo laag mogelijk voerverbruik.

 

  • Foktoomvoeders Cobb

Het Cobb-moederdier is een echt vleestypisch moederdier voor reguliere vleeskuikens. Het combineert de eigenschappen voor vleesaanzet en het leggen van broedeieren. In de basis lijken de Cobb en Ross Foktoomvoeders daarom ook sterk op elkaar. De verschillen zitten in een gewijzigde energie-verteerbare aminozuurverhouding aangepast aan de produktie, onderhoud en groei van het Cobb moederdier. Natuurlijk bevatten de Cobb Foktoomvoeders verder alle essentiële nutriënten voor bevruchting, verenkleed, huidconditie en stressvermindering. De Cobb Foktoomvoeders vormen de basis voor uitstekende technische en financiële resultaten in de houderij van Cobb-moederdieren. De uitstekende kwaliteit van de nakomelingen zorgen voor een vlotte start van de vleeskuikens.

Hoog gehalte vitaminen en sporenelementen

Vitaminen en sporenelementen spelen een essentiële rol in allerlei stofwisselingsprocessen en zijn dus zeer belangrijk voor het optimaal functioneren van hoogproductieve moederdieren. Ook voor een goede bevruchting, broeduitkomst en kwaliteit van de eendagskuikens zijn ze zeer belangrijk. Alle foktoomvoeders bevatten dan ook een hoog gehalte aan uitstekend beschikbare vitaminen en sporenelementen, die deels in organische vorm zijn toegevoegd.