Hart voor Pluimvee Trofee voor vrijwel perfecte ronde

19-11-2019  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vermeerdering

Vermeerderaars Erik en Grietje Veerenhuis-Klooster in het Friese Donkerbroek zijn onderscheiden met de Hart voor Pluimvee trofee voor een vrijwel perfecte ronde. “Alles klopte gewoon. Met zo’n ronde komen de goede resultaten bijna als vanzelf. De resultaten zijn prachtig maar het plezier dat we aan deze koppel beleefden, was zeker zo belangrijk. We kregen er gewoon energie van.”

Erik en Grietje Veerenhuis ontvingen de trofee uit handen van pluimveespecialist Gert Hoekerswever van De Hoop. “In 60 weken bijna 189 broedeieren met 87 procent uitkomst. Dat is een meer dan uitstekend resultaat”, feliciteerde hij de Friese pluimveehouders. “De trofee komt jullie toe vanwege de uitzonderlijke prestatie. Ik ben vooral blij voor jullie dat deze keer uit de verf komt wat jullie als vermeerderaar in jullie mars hebben. De afgelopen jaren heeft het ook weleens tegen gezeten, wat kan gebeuren als je met levende dieren werkt. De Hart voor Pluimvee-trofee is een beloning voor jullie doorzettingsvermogen.”


Hart onder de riem
De sympathieke Erik Veerenhuis en zijn vrouw Grietje waren blij verrast met de nominatie en de uiteindelijke uitverkiezing. Na eerst wat aarzeling ‘we hoeven niet zo nodig op de voorgrond’ zijn ze nu wel blij en voelen ze zich vooral vereerd. “Het was ook best een uitzonderlijke ronde”, blikt Erik terug. “Helemaal perfect was het niet, maar het zat er wel kort tegenaan. Dan mag je daar best trots op zijn.”

Een ronde om trots op te zijn
Hoekerswever hoopt dat het onderscheiden van de familie Veerenhuis een hart onder de riem is voor vermeerderaars die met een stroeve ronde te maken hebben. “De volgende ronde kan zomaar een omslag geven. Soms heb je dat zelf niet in de hand zoals ziekte of de kwaliteit van het uitgangsmateriaal. En soms kan een kleine verandering het verschil maken.

Hoe doet maatschap Veerenhuis dat? Lees hier verder over hun bedrijfsvoering