De goedgevulde gereedschapskist van onze pluimveespecialisten

4-8-2020  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vleeskuikens

Naast hun ruime kennis over pluimvee beschikken onze pluimveespecialisten over een uitgebreid assortiment meetapparatuur. Wij geven u graag een overzicht van de apparaten en meters die onze pluimveespecialisten ter beschikking hebben om uw bedrijfsmanagement te optimaliseren.

Met goede meetapparatuur is het tegenwoordig mogelijk om snel en nauwkeurig inzicht te krijgen in de daadwerkelijke situatie op uw bedrijf. Meten is weten. Naast het verzamelen van meetgegevens is het zeker zo belangrijk om die gegevens goed te interpreteren. Wat zeggen de resultaten en belangrijker nog: wat kun je doen, mocht het nodig zijn, om de situatie te verbeteren? De instelling en afstemming van klimaatsystemen is een vak apart en kan een grote impact hebben op de resultaten in de stal. De pluimveespecialisten van De Hoop weten wat nodig is om het stalklimaat te optimaliseren. Maak gebruik van de apparatuur waarover wij beschikken en vraag uw pluimveespecialist naar de mogelijkheden op uw bedrijf.

Klimaatmeter en luchtsnelheidsmeter
Een klimaatmeter meet, analyseert en legt alle klimaat-, ventilatie- en behaaglijkheidsparameters vast: temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid. Het apparaat werkt draadloos waardoor je een meting tussen de dieren kunt uitvoeren zonder er zelf tussen te staan. Dit geeft een juist beeld van de daadwerkelijke situatie. De Testo 400 is uitgerust met een applicatie om de luchtsnelheid van binnenkomende lucht te meten en de luchtsnelheid op dierniveau.

Wanneer in te zetten?
Regelmatig om een goed beeld te krijgen van het stalklimaat en om de sensoren in stal te ijken.

Bekijk alle meters in het onderstaande artikel