Even voorstellen: Joost Hesen Pluimveespecialist

30-4-2020  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vleeskuikens

Joost Hesen (27 jaar) werkt sinds het begin van dit jaar als vleeskuikenspecialist bij De Hoop. Hesen is opgegroeid in het Noord-Limburgse Maasbree, zo’n 10 kilometer van Venlo en woont er nog steeds. “Middenin mijn werkgebied, dus dat is ideaal”, vertelt hij.

Ondernemerschap
Na de middelbare school heeft Joost in vier jaar de HAS in Den Bosch voltooid en aansluitend een HBO-masteropleiding gevolgd Dronten. “Dit is een studie die je deels in de schoolbanken doorbrengt en in de praktijk met opdrachten aan de slag gaat. In mijn geval was dat bij Vencomatic. Zo kwam ik met de pluimveesector in aanraking.” “Mijn moeder heeft mij enthousiast gemaakt voor de pluimveesector. Zij is pluimveedierenarts en wees mij vol passie op het ondernemerschap en de innovatiekracht die ze in de pluimveesector tegenkomt. Dat maakte mij nieuwsgierig en uiteindelijk ook zo enthousiast dat ik in de pluimveesector aan de slag ben gegaan.

4 jaar ervaring
De afgelopen vier jaar was Joost bij Schippers actief als specialist drinkwaterkwaliteit en stalhygiĆ«ne op vleeskuikenbedrijven. “Het adviseren en samen met de pluimveehouder aan een doel werken, dat vond ik het mooiste van mijn werk. Dat verwacht ik bij De Hoop ook te vinden. Tijdens mijn inwerkperiode zag ik hoe intensief mijn collega’s met hun pluimveehouders samenwerken. De vertrouwensband die zij hebben, dat vind ik mooi. Dat is wat mij ook zo aanspreekt in dit werk.”

Optimistisch
Over de toekomst van de pluimveesector is Joost positief gestemd. “We hebben ten opzichte van andere sectoren een aantal belangrijke troeven. Kip en eieren hebben een gezond imago, de prijs is concurrerend en dankzij een gunstige voederconversie scoren ze op het gebied van CO2-footprint. Dit betekent niet dat ik verwacht dat alles op dezelfde voet doorgaat. Ik voorzie dat we nog meer binnen concepten gaan produceren, zeker in de Nederlandse en West-Europese afzetmarkt. Voor standaard bulkproductie komt steeds minder plek. Wat wij nu nog regulier noemen, is straks ook een bepaald concept. Nieuwe ontwikkelingen bieden ook weer kansen. Ik zie de toekomst voor de pluimveesector vol vertrouwen tegemoet.”

Wilt u persoonlijk kennismaken met Joost dan kunt u hem bereiken op telefoon +31 6 1210 1235 of per mail j.hesen@dehoop-zelhem.nl.