Goede voornemens? Maak gebruik van de kennis en meetapparatuur van onze pluimveespecialisten

9-1-2020  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vleeskuikens

Meten is weten. Dat is het vertrekpunt voor goed en gefundeerd advies. De pluimveespecialisten van De Hoop hebben de beschikking over een breed assortiment aan innovatieve meetapparatuur om inzicht te krijgen in het stalklimaat en de waterkwaliteit. Zo werken ze bijvoorbeeld met een MultiRae-meter. Dit is een van de meest geavanceerde instrumenten om de kwaliteit van stallucht te meten. Het handzame apparaat meet heel nauwkeurig onder andere het zuurstof- en CO2-gehalte. Naast het verzamelen van meetgegevens is het zeker zo belangrijk om vervolgens de gegevens te interpreteren.

Wat zeggen de resultaten en belangrijker nog: wat kun je doen, mocht het nodig zijn, om de situatie te verbeteren? De instelling en afstemming van klimaatsystemen is een vak apart en kan een grote impact hebben op de resultaten in de stal. De pluimveespecialisten van De Hoop weten aan ‘welke knoppen je moet draaien’ om het stalklimaat te optimaliseren.

Naast apparatuur voor het meten van stalklimaat beschikt de buitendienst over apparatuur om de waterkwaliteit te meten en over een endoscoop met camera voor het inspecteren van de waterleidingen. De beschikbaarheid van voldoende water van goede kwaliteit is essentieel om pluimvee goed te laten presteren. Het is daarom goed om regelmatig de waterkwaliteit te (laten) checken en het systeem door te meten.

Vraag uw pluimveespecialist naar de mogelijkheden.

In ons klantenportaal bieden we meetapparatuur aan waarmee u eenvoudig zelf een vinger aan de pols houdt en het actuele stalklimaat kunt volgen.