Mogelijkheden voor maatwerk steeds verfijnder

24-4-2020  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vleeskuikens

Eind vorig jaar is de bestaande FCD (Flexibel Componenten Doseersysteem) uitgebreid met een nieuwe 24 silo's tellende FCD. In totaal telt de fabriek nu 60 silo’s voor het automatisch doseren van kleine hoeveelheden toevoegingen. Maatwerk is daarmee nog makkelijker.

Geen bedrijf is hetzelfde als de uwe. Geen ronde is gelijk als de voorgaande. Dat vraagt om maatwerk in voersamenstelling en dankzij de automatisering van het productieproces is er steeds meer mogelijk. Inmiddels heeft vrijwel elke afnemer zijn eigen klantspecifieke receptuur. Daarbij gaat het om maatwerk in gehaltes van bijvoorbeeld aminozuren, mineralen, vitaminen en sporenelementen. Daar bovenop kan het zinvol zijn om gedurende de ronde op detail bij te sturen met behulp van ondersteunende additieven afhankelijk van bijvoorbeeld de conditie van de dieren.

36 FCD silo's beschikbaar voor vleeskuikenvoeders, 24 voor meelvoeders
De nieuwe productielijn voor verhit meelvoer heeft er met de nieuwe FCD 24 silo’s bijgekregen. De bestaande FCD beschikt al over 36 silo’s waardoor de fabriek nu in totaal 60 silo’s telt voor het automatisch doseren van kleine hoeveelheden toevoegingen. Het toevoegen gebeurt volledig computergestuurd waarbij ook lage doseringen gelijkmatig in het voer kunnen worden gemengd. De nieuwe FCD is alleen beschikbaar voor de verhittingslijn, dat betekent dat de 36 silo's van de bestaande FCD geheel beschikbaar zijn voor de productie van vleeskuikenvoeders. Beide productielijnen zijn daarmee volledig van elkaar gescheiden.

Optimaliseren
De uitbreiding van het aantal componenten voor zowel vleeskuikenvoeders als voor meelvoeders maakt het nog gemakkelijker om de voersamenstelling verder te optimaliseren en af te stemmen op de behoefte van uw dieren binnen de ronde.

Meer weten over de mogelijkheden van maatwerk in voersamenstelling? Vraag ernaar bij uw pluimveespecialist.