Open dag Harmes Pluimvee 23 november

26-11-2018  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vleeskuikens

Op vrijdagmiddag 23 november hebben Ramon en Karla Harmes de deuren opengezet van hun vleeskuikenbedrijf in Klazienaveen. Het bedrijf is de afgelopen jaren volledig op de schop gegaan. Twee bestaande stallen zijn opgeknapt en gemoderniseerd, twee stallen zijn gesloopt en herbouwd en het bedrijf werd met twee nieuwe stallen uitgebreid.

Harmes heeft het bedrijf toekomstgericht gebouwd met oog voor duurzaamheid. Dit is vooral terug te zien in de klimaatbeheersing en energievoorziening. Naast warmtewisselaars is het bedrijf in Klazienaveen uitgerust met een systeem om mest te drogen, om deze vervolgens op het bedrijf in een speciale kachel te verbranden. De energie die daarbij vrijkomt, benut Harmes voor het verwarmen van de stallen. In combinatie met de zonnepanelen en een uitstekende isolatie is het bedrijf volledig energieneutraal.

Presentaties en rondleidingen
Tijdens de open dag was er de gelegenheid het bedrijf te bekijken en deel te nemen aan rondleidingen. Zo'n 1.000 bezoekers hebben een bezoek gebracht aan de vernieuwde stallen van Harmes Pluimvee. In de laatste nieuwgebouwde stal was een bedrijvenbeurs met 37 deelnemende bedrijven die hun geleverde producten en diensten hier presenteerden. 

Hieronder een fotoverslag van de dag