Open dag Harmes Pluimvee 23 november

30-10-2018  |  Door: De Hoop  |  Categorie: Vleeskuikens

Op vrijdagmiddag 23 november zetten Ramon en Karla Harmes de deuren open van hun vleeskuikenbedrijf in Klazienaveen. Het bedrijf is de afgelopen jaren volledig op de schop gegaan. Twee bestaande stallen zijn opgeknapt en gemoderniseerd, twee stallen zijn gesloopt en herbouwd en het bedrijf werd met twee nieuwe stallen uitgebreid.

Harmes heeft het bedrijf toekomstgericht gebouwd met oog voor duurzaamheid. Dit is vooral terug te zien in de klimaatbeheersing en energievoorziening. Naast warmtewisselaars is het bedrijf in Klazienaveen uitgerust met een systeem om mest te drogen, om deze vervolgens op het bedrijf in een speciale kachel te verbranden. De energie die daarbij vrijkomt, benut Harmes voor het verwarmen van de stallen. In combinatie met de zonnepanelen en een uitstekende isolatie is het bedrijf volledig energieneutraal.

Presentaties en rondleidingen
Tijdens de open dag kunt u het bedrijf bekijken en zijn er gedurende de middag verschillende lezingen en presentaties door deelnemende bedrijven. Verder staan er rondleidingen gepland. De open dag is op vrijdag 23 november van half twee tot half zes. Op het bedrijf is geen parkeergelegenheid, maar als u de parkeerinstructies volgt, wordt u met een pendelbus naar het bedrijf vervoerd.

Bekijk hier de uitnodiging
Bekijk hier de flyer

Datum:
Vrijdag 23 november 2018
Van 13:30 tot 17:30 uur​


Locatie:
Harmes Pluimvee B.V.
Van Echtenskanaal NZ 22
7891 TL  Klazienaveen